miércoles, 19 de junio de 2013

DIETES EQUILIBRADES



Introducció: Hem anat  a diferents restaurants del barri i hem agafat el menú d'un d'ells (el dinar). Després per compensar la dieta hem afegit un altre menú (sopar) per equilibrar els nutrients que falten o que sobren.



Dades:   

MENÚ 1
 dinar:  aigua ( beguda)
          - Macarrons amb gambes.
          -  Entrecot de vedella.
          -  Gelat de vainilla.
        
sopar: aigua ( beguda)
          - Coliflor  amb patates.
          - Truita de pebrot, ceba i carxofes amb pa amb tomàquet.
          - Plàtan.

Conclusió: Hem afegit en aquest menú (sopar), coliflor amb patates, perquè porta vitamines i hidrats de carboni. Després també hem afegit truita de pebrot, ceba i carxofes amb pa amb tomàquet perquè porta vitamines(verduretes), hidrats de carboni(pa) i proteïnes(ou). Per últim, hem posat com a postres un plàtan perquè en el dinar no hi ha hagut cap tipus de fruita. Hem intentat fer la millor dieta diària equilibrada compensant el dinar i el sopar per tal que ens aporti tots els nutrients necessaris.

 MENÚ 2

dinar:  coca-cola ( beguda)
          - Crema de porros
          -  Filet de panga amb arròs
          - Fruita

sopar:  aigua ( beguda)
           - Amanida amb formatge de cabra i fruit secs.
           - Magret d'ànec.
           - Fruita

Conclusió: Hem agafat el dinar del menú que ofereix el bar Nàpols ( C/ Nàpols nº301).És un menú que ens aporta vitamines tant en la crema de porros com en la fruita ; proteïnes i hidrats de carboni en el filet de panga amb arròs. Per sopar, hem escollit el menú del restaurant Alzina (C/ Rosselló nº 110) en el  qual obtenim vitamines, calci i proteïnes de l'amanida amb formatge de cabra i fruits secs, proteïnes animals del magret d'ànec i vitamines de la fruita.

MENÚ 3

dinar:  aigua ( beguda)
            - Macarrons amb formatge
            - Amanida
            - Llet fresca de vaca

sopar:  aigua ( beguda)
            - Ou amb patates
            -  Iogurt.

Conclusió: Hem afegit en el menú (dinar) macarrons amb formatge i amanida perquè aporten vitamina A i hidrats de carboni. De postre llet fresca de vaca perquè té vitamina C. Hem afegit en el menú (sopar) ou amb patates perquè porta hidrats de carboni, molta vitamina A i poques calories. Un iogurt de postres perquè aporta calci .

MENÚ 4

dinar: coca-cola ( beguda)
         - Amanida ( enciam, tomàquet i formatge).
        - Mig pollastre amb patates.

sopar: aigua ( beguda)
         - Macarrons a la bolonyesa.
        - Calamars i pastanaga.
        - Iogurt.

Conclusió: En el menú del sopar hem afegit aliments diversos per tenir una dieta variada. Hem posat macarrons de primer plat per tenir hidrats de carboni. De segon, calamars, ja que en el dinar hi ha carn, i pastanaga, que té molta vitamina A. De postres, un iogurt ja que en el dinar no n'hi ha i així, hi haurà més calci.


MENÚ 5

dinar:  - Coca-cola (beguda)           
           - Pizza barbacoa
                                        - Gelat de xocolata i vainilla


sopar: - Aigua (beguda)
           - Mongeta tendra
           -Peix
           -Fruita
      
Conclusió: Hem agafat aquest menú, ja que al migdia, com hem dinat pizza, que pasta, carn, formatge,tomàquet....Doncs per equilibrar-ho, per sopar hem de menjar necessitem menjar fruita. Per veure hem escollit aigua, ja que és necessari pel cos i per no beure coca-cola dues vegades perquè té cafeïna. Aquest és una dieta equilibrada ja que hem menjat carn, peix, verdura i fruita.  

       

No hay comentarios:

Publicar un comentario