miércoles, 19 de junio de 2013

INSTAL.LACIONS ESPORTIVES

INSTAL.LACIONS ESPORTIVES.

Aquesta part del crèdit es basa en buscar totes les instal.lacions esportives del barri.

  1. Claror : la Fundació Claror es va construir com a fundació privada l'any 1989. Els seus antecedents, però,el “Claror Societat Cooperativa Catalana Limitada” va néixer l’any 1978 com una cooperativa formada pels mestres i els pares d’alumnes de l’Escola Sagrada Família, del carrer de Sardenya 343 de Barcelona. L’Escola, propietat per la Companyia de Jesús, va ser transferida a la Cooperativa Claror, que en va assumir la gestió.
    Sota la gestió de la Cooperativa Claror, l’Escola Sagrada Família va entrar a formar part del Col·lectiu d’Escoles Per l’Escola Pública Catalana (CEPEPC), i va demanar ser reconeguda com a Escola Pública per la Generalitat de Catalunya acabada de restaurar.
    La Cooperativa Claror va imprimir a l’Escola Sagrada Família un caràcter laic, progressista i catalanista. A més, va ser una de les primeres escoles del districte de Gràcia de Barcelona en esdevenir mixta.
    Des del principi, també, la Cooperativa Claror va concebre l’esport i l’educació física com una part important en la formació de les persones i  va concedir a l’assignatura d’educació física el mateix pes que en el programa acadèmic tenien les assignatures més importants.

    La Cooperativa Claror va donar un pas molt important: va remodelar els baixos de l’escola per construir un poliesportiu. Aquest poliesportiu, anomenat Esportiu Claror, va donar servei als alumnes de l’escola i, a més, a tots els veïns del barri de la Sagrada Família, que podien utilitzar-lo mitjançant un abonament.
    L’Esportiu Claror es va construir entre els anys 1981 i 1982 amb un cost de 39 milions de pessetes, que van ser aportats per la Generalitat de Catalunya , la Diputació de Barcelona , l'Ajuntament de Barcelona i la Cooperativa Claror.
    L’Esportiu Claror va ser inaugurat el 19 de desembre de 1982, i ràpidament es va convertir en un poliesportiu de referència al barri de la Sagrada Família.
    Instal.lacions:
     Sala de condicionament físic de 445 metres quadrats
    3 Sales d'activitats.
    Piscina 25x11 metres (5 carrils).
    Piscina petita 11x6 metres.
    Piscina Itaca 6,80x3,50 metres.
    Zona spa.
    Espai de benestar i salut per tenir cura del teu cos i ment.
    Pavelló de 645 metres quadrats.
    Boulder Rocòdrom.
    Pista exterior.
    8 Vestidors.
    Cafeteria.

    2-DIR: El Grup Dir és una empresa fundada el 1979 per Ramon Canela i Piqué que gestiona disset gimnasos a Barcelona i Sant Cugat del Vallés. DiR és una cadena de gimnasos de Catalunya i una de les més potents de l'estat espanyol. El nom inicial de l'empresa era DyR sigles de "Deporte y Recreación", que posteriorment es canvià a DiR. El primer gimnàs de la cadena, DiR Maragall, es va obrir al barri del Guinardó de Barcelona el 1979, amb el nom de Sport Met ocupant l'antiga fàbrica tèxtil Costa Font. Ramon Canela i Piqué. L'any 1983, va obrir el segon club DiR, DiR Castillejos, a l'antiga fàbrica de motos Guzzi de Barcelona.El 1992 va obrir DiR Gràcia al carrer Gran de Gràcia. L'any 1998 va obrir DiR Diagonal. L'any 1999 va obrir DiR Club Hispà. Després van obrir DiR Campus (1999), DiR Claris (2000) a la Dreta de l'Eixample, DiR Eixample (2001) al passatge Domingo, DiR Tarragona (2001) a l'esquerra de l'Eixample, DiR Sant Cugat (2002), DiR Tres Torres (2003), DiR Avinguda Madrid (2003) a Les Corts, i DiR Claret (2005) a Sagrada Família.






    3-Europolis:Al 1990 va nèixer el projecte de l'Ajuntament de Barcelona basat en el camp de futbol de l'Europa. La idea era remodelar les instal•lacions i crear una instal•lació esportiva d’ús per a tothom.Al 1997 Inauguració de l'Europolis Sardenya.Al 1997 Incorporació d'Europolis al Grup Holmes Place.Al 1997 el Grup Holmes Place, grup d’origen anglès líder dels clubs de fitness a Europa, comença a col•laborar amb Europolis aportant els seus coneixements i finançament, donant un impuls estratègic molt important. Aquest mateix any es van iniciar les obres del Complex Esportiu Les Corts. A l’any 2000 el Grup Europolis s’integra definitivament dins del Grup Holmes Place UK però mantenint la seva gestió local a Barcelona.
    Al 1998 es produeix la concessió del Servei públic Municipal Ca N'arimon a les antigues piscines municipals de Mollet del Vallès.
    A l’abril del 2000 Europolis Les Corts va obrir les seves portes com una de les instal•lacions més innovadores de Barcelona.
    Al 2000 Inauguració del complex Esportiu Municipal Ca N'arimon.
    A l’octubre del mateix any, a Mollet del Vallès, s’obren les portes del Complex Esportiu Municipal Ca N'arimon, amb una gran zona esportiva. És el primer club Europolis amb piscina descoberta.


    4- Martinenc: Es va crear l’any 1907. L’any 1909 ja competien, en representació de l’ex-vila de Sant Martí de Provençals, el Club F.C. Martinense i Centre d’Esports Martinenc.

    Les dues entitats decideixen fusionar-se i adoptar el nom de F.C. Martinenc participant en els campionats organitzats per la Federació Catalana. Aquesta fusió es fa l’any 1917. Cal destacar d’aquests anys que en la temporada 1922/23 el F.C. Martinenc queda campió de Catalunya i després campió d’Espanya de la seva categoria.
    Finalitzada la Guerra Civil reinicia la seva activitat amb el nom de “Unión Deportiva San Martín”, canviat per motius obvis, fins que l’any 1975 l’assemblea de socis, per unanimitat, acorda tornar al seu nom d’origen: FUTBOL CLUB MARTINENC. L’entitat continua consolidant la seva presència al futbol català i espanyol amb temporades molt exitoses, de les quals destacarem:
    Temporada 1944/45 Campió d’Espanya de la 1ª. Copa Federación Española de Fútbol Temporada 1945/46 Campió de Catalunya d’Aficionats i Campió de la Copa Federació Catalana .Temporada 1946/47 Campió de Catalunya d’Aficionats .Temporada 1947/48 Campió de Catalunya d’Aficionats .Temporada 1950/51 Campió de 3ª Divisió Nacional L’any 1959 se celebra el 50è aniversari amb un seguit d’actes que finalitzaran amb un partit contra el primer equip del Real Madrid amb un camp ple de gom a gom.
    S’arriba a l’any 1984 on celebrem el 75è Aniversari amb el suport de totes les institucions catalanes, la participació entusiasta dels socis i clubs col·laboradors, el treball de les diferents seccions – natació, waterpolo, hoquei patins, petanca i futbol, sense oblidar els 2.500 nens i nenes en edat escolar que participen en l’escola d’iniciació esportiva practicant atletisme, bàsquet, gimnàstica i judo. És, sens dubte, la celebració dels 75 anys d’una entitat esportiva de primer ordre a Catalunya.
    Els darrers cinc anys comporten un important repte consistent en potenciar la base i formar un primer equip amb jugadors sortits de la pròpia pedrera del club. En la temporada 1998/99 comencen a notar-se els resultats de la tasca desenvolupada i ens classifiquem en segon lloc a la lliga jugant la promoció d’ascens. És en la següent temporada, 1999/2000, quan el FC MARTINENC es classifica en primer lloc a la lliga i guanya l’ascens a la Primera Divisió Catalana.
     Instal·lacions


    3 Camps de futbol gespa
    llista 1 camp de futbol de gespa artificial (98 x 60m). inst_camps
    llista 1 camp de futbol d'entrenament i futbol 7 (50 x 25m).
    llista 2 camps d'ensenyament (30 x 16m) Futbol5.
    Pavelló CEM Guinardó.
    llista Piscina climatitzada de 25 m. inst_piscina
    ins_piscina_estiu2
    ins_sala
    ins_activitats
    ins_fitness
    ins_pavello
    llista Piscina d’estiu inclosa a la quota.
    llista 4 Sales d’activitats dirigides.
    llista Sala de cycling amb noves bicicletes!
    llista Sala de fitness muscular i cardiovascular.
    llista Pavelló poliesportiu.
    llista 2 Saunes.
    llista 2 Banys de vapor.
    llista 2 Hidromassatges.
    llista 2 UVA (cabines verticals).
    llista Vestidors per a adults.
    llista Vestidors infantils.
    llista Tai-txí / Ioga / Estiraments/ Pilates.
    llista Body Pump / Body Combat/ Sevillanes.
    llista Rehabilitació / Aigua salut.
    llista Servei de fisioteràpia i massatges.
    llista Cursets de Natació.

    Pista poliesportiva Torrent d’en Melis.
    llista 1 pista de ciment (40 x 20).                                                .













    5-Metropolitan :Metropolitan és la cadena nacional de Centres d'Esport, Salut i Benestar, amb un total de 18 centres a les principals ciutats d'Espanya. Un espai d'avantguarda per cuidar-se i sentir-se bé.

    Amb 25 anys d'experiència, Metropolitan és un referent per la seva capacitat d'innovació i l'alt nivell del seu equip de professionals. Gràcies a la seva vocació de qualitat i servei, Metropolitan marca la diferència en totes les ciutats on és present.
    Instal.lacions


         SPA balneari.
         Sales d'Activitats Dirigides.
         Sala de fitness.
         Solàrium.
         Sala de Cycling.
         Estudi Pilates.
         Estudi d'Entrenaments Personals.
         Centre de Bellesa.
         Aparcament socis.

    6-Claret: :A l'any 1947 es fa una pista al pati del col.legi Claret i s'inicien competicions dirigides pel pare Ratés. A partir de l'any 1950 comença a tenir importància l’hoquei patins, principalment arran dels Mundials d' Hoquei Patins de Barcelona al 1951.

    Els Juvenils del Claret són campions d'Espanya a Madrid a l'any 1961, tercers a San Sebastià a l'any 1965 i subcampions a Oviedo a l'any 1971. Així mateix, són campions de Catalunya diverses vegades.
     Els Infantils són campions d'Espanya a la Corunya al 1966 i a Madrid al 1973. També són campions de Catalunya als anys 1962, 1963 i 1964.
    Els Cadets són campions d'Espanya a Madrid  l'any 1975.
    A la temporada 1975-1976, se celebra el 25è aniversari de l’Hoquei Claret.
    La Federació de Patinatge reconeix el treball del Col.legi Claret donant-li diplomes al mèrit esportiu als anys 1960 i 1964.
    Són jugadors internacionals (selecció sènior absoluta) formats a l’hoquei Claret: Joan Vila, Humbert Ferrer, Robert Vilella, Llonch. Altres jugadors de la selecció espanyola juvenil són Barrio, Miralles, Arnaiz, Centell, Canet, entre d’altres.
    Pares claretians amb significativa dedicació a l’hoquei patins: Josep Mª Palau, Antoni Andrés, Josep Mª Codina, i Joan Guilella,
    Entrenadors de prestigi: Boluda, Martí, Alodes, Prieto, Genaro, Llull, Carbonell, Saénz, Alonso.  
    L' any 1970 hi havia 300 alumnes en competicions i 100 més en torneigs oficials.
    Entre els anys 1978 i 1979 hi havia 14 equips d'hoquei: 2 de  juvenils, 1 de cadet, 3 d' infantils,
    4 d' alevins i 4 de benjamins.

    7-Maxime d' Harroche Sicília
    Fundada el 1955, el Centre Maxime D'Harroche és una Escola Pionera en la Formació de Professionals Especialitzats en Dansa.

    El seu desig és fer que emergeixi la personalitat i el talent únic de cada un / a, qual sevol que sigui seu nivell i la seva meta.

    Tipus de Cursos:
    jazz / moderna "jazz Dansa Clàssica, Contemporani, Hip Hop, Afrocontemporáneo, Base Tècnica i colocacion, Taller de coreografia i Expressió Creativa, Història de la dansa, Anatomia i Fisiologia de l'Esforç, reeducació postural, Dietètica i Nutrició, Kinesiologia i RENDIMENT en dansa .

    CMD’ H Sicilia
    C/ Sicília, 402-404. Pral.1ª
    (Zona Gràcia - entre Pare Claret i Travessera de Gràcia)

    8-Europa 
    El Club Esportiu Europa és un club de futbolde Barcelona, vinculat a l'antiga Vila de Gràcia. Va ser fundat l'any 1907 i és conegut bàsicament pel seu primer equip de futbol masculí. Compit en la Tercera divisió, Grup 5, de la Lliga Espanyola de futbol, quarta categoria absoluta del futbol de l'Estat.
    El Club va viure la seva millor època en els anys 20. En la temporada 1922-23 fou finalista de la Copa del Rei , caient derrotat per 1-0 davant l' Athlètic Club de Bilbao i va ser un dels deu equips fundadors de la Lliga Espanyola de futbol, militant a les tres primeres temporades de la Primera divisió: 1928-29, 1929-30 i 1930-31. A més, va imposar-se en l'antic Campionat de Catalunya de 1922-23 i en va ser subcampió sis ocasions més. Posteriorment visqué dues noves èpoques d'esplendor: en els anys 60 va militar a la Segona Divisió durant cinc temporades (del 1963 al 1968), i en els anys 90 va proclamar-se campió de la Copa Catalunya en dues ocasions (1997 i 1998).
    El CE Europa també fou l'amfitrió del primer partit de bàsquet disputat a Espanya el 8 de desmbre de 1922 i va imposar-se al Laietà bàsquet Club  per 8 a 2. El club gracienc va ser un dels millors equips de bàsquet de Catalunya durant els anys 20, guanyant el Campionat de Catalunya  en dues ocasions (1924 i 1926).
    El Club també compta amb un equip femení i una àmplia estructura de futbol base amb més de 30 equips federats.
     Per més informació cliqueu aqui

No hay comentarios:

Publicar un comentario