martes, 16 de junio de 2015

COMPTANT HISTÒRIES

S'ha sortir al carrer a fer una enquesta a un total de 250  persones d'entre 20 i 90 anys de diferents edats i sexes, que han explicat la seva història com a estudiants, per després poder fer  un tractament de les dades obtingudes. Primerament es van distribuir les dades per grups d'edat (20-35, 35-50, 50-65, 65-90). Després es van representar en uns gràfics i finalment es van poder extreure unes quantes conclusions.
Aquests han estat els resultats més rellevants:


1. A quin tipus de centre escolar va estudiar?








































2. Era un centre religiós o laic?







3. Com anaves a l'escola?

































































4. Quina era la llengua majoritària amb la que es feien les classes? 















5. Quin nivell d'estudis ha assolit?





































6. Segurament vosté tenia una idea sobre a què volia dedicar-se, ha assolit  aquest objectiu? 


















































1. Predomina clarament l'assistència a escoles privades o concertades, a totes les franges d'edat, tot i que en la franja dels 20 als 35 anys es veu un augment de l'assistència a centres escolars públics, que podria ser causat per la crisi econòmica present en els últims anys.

2. En aquests gràfics es pot apreciar que la gent dels 20 als 35 anys acostuma a anar a escoles laiques a causa de l'augment d'assistència a escoles públiques, que normalment ho són. Dels 50 als 65 s'acostumava també a anar més a escoles laiques que no pas a religioses. Cal dir que durant el franquisme, l´ensenyament es va generalitzar mitjançant escoles estatals, tot i que les religioses eren les que tenien més prestigi. En canvi, dels 35 als 50 anys i dels 65 als 90 anys és a l'inrevés, la gent va més a col·legis religiosos que no pas a laics. 


3. La manera més usual de desplaçar-se cap a l'escola ha estat sempre anar caminant, encara que l'ús del transport públic i del cotxe ha anat augmentant gradualment.


4. Aquí es veu un clar canvi entre les tres franges d'edat que van estudiar abans dels anys 80, on predomina el castellà, però ha mida que ens apropem a l'actualitat el català va guanyant terreny, fins a imposar-se al castellà (franja dels 20 als 35 anys).


5. En aquest cas es veu que la majoria de gent de 20 a 65 anys ha assolit els estudis superiors, però que en canvi la majoria de persones nascudes entre el 1925 i el 1950 han assolit un nivell d'estudis inferior a causa de la Guerra Civil Espanyola.


6. I per últim, es pot veure que dels 65 als 90 la majoria de gent ha assolit els seus objectius, en canvi, en les altres franges d'edat no hi ha hagut tan d'èxit, a exepció de la franja dels 35 als 50 anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario