jueves, 18 de junio de 2015

L'ANY 1955 ESPANYA INGRESSA A LES NACIONS UNIDES


L'Organització de les Nacions Unides (ONU) és una organització internacional formada per 192 països independents. Es reuneixen per treballar junts a favor de la pau i la seguretat dels pobles.



Seu de l'ONU, 1955

La Guerra Freda ha canviat la manera de pensar sobre la ideologia anticomunista del Règim de Franco. Gràcies a l'admissió d'Espanya i a l'augment d'ajudes econòmiques de l'exterior han forçat al règim a un canvi de política econòmica.
L'entrada d'Espanya a l'ONU  ha estat complicada perquè és un règim dictatorial que ha donat suport al bàndol nazi durant la II Guerra Mundial.
Hi ha hagut molts intents d'Espanya per ser  reconeguda internacionalment. El suport dels Estat Units permet resoldre el que s'ha anomenat Spanish Question (la quëstió espanyola).
A Espanya governa una dictadura i Hitler té el suport espanyol, o més aviat, la lluita contra el comunisme de l'URSS, un dels principals Aliats. Els Aliats s'han reunit i han plantejat aïllar el país ibèric per acabar amb la seva dictadura.
El 9 de febrer de 1946, l'Assemblea General ha prohibit l'entrada d'Espanya, justificant-se que no tenien en vista els seus orígens, la seva naturalesa i la seva íntima associació amb els estats agressors. El 12 de desembre del mateix any es diu que el règim, ha estat imposat per la força del Poble Espanyol. L'ONU aconsella que retirin els seus representants i ambaixadors d'Espanya fins que no hi hagi canvis al país, concedint fins a un any de termini.
El 1947, amb les desconfiances entre els Estats Units i l'URSS, els nord-americans veuen que el bloqueig a Espanya només beneficia als soviètics.
Actualment, la qüestió espanyola ha tornat a sortir en assemblees, garirebé mai per al bé d'Espanya. El pas definitiu fou al 1953, quan el 27 d'agost, el règim va signar el Concordat amb el Vaticà, que suposava arreglar les relacions entre l'Església i l'Estat i, un mes més tard, finalitzà amb el denominat Pacte de Madrid amb el qual Espanya i els Estats Units milloraren les seves relacions.
Ahir 14 de desembre, l'Assemblea General de l'ONU admet 16 nous països, entre els quals Espanya, que ocupa el lloc com a membre número 65.














Espanya ingressa a l'ONU



15 de desembre 1955

No hay comentarios:

Publicar un comentario